Smart City wordt realiteit

Smart City wordt realiteit

FacilityApps (stand 4.06) meet realtime verbruik en gebruik door sensors en apps

Op donderdag 1 juni wordt het ‘Internet of Things (IoT)’ en Smart City realiteit op de Euregio Dag van de Openbare Ruimte 2016, voor het eerst dit jaar georganiseerd voor meerdere landen. Op stand 4.06 van FacilityApps worden 3 kant-en-klare IoT oplossingen getoond die grote impact gaan hebben op de manier waarop we de openbare ruimte beheren en service verlenen. FacilityApps biedt Apps voor service bedrijven die actief zijn in het veld zoals hoveniers. 

Bedrijfsprocessen optimaliseren

“Internet of things en Smart City zijn echt containerbegrippen.” Aan het woord Jorus Everaerd, Chief IoT Officer a.i. bij Facility Apps. “Op conceptueel niveau zijn we bezig om het internet te veranderen van wat het nu is: een grote harddisk, naar wat het gaat worden: een gigantisch zenuwstelsel verspreid over de wereld. De versnelling van de ontwikkeling van digitale technologie, en de daarmee samenhangende prijsdalingen, hebben ervoor gezorgd dat het nu interessant is om de fysieke wereld te meten en zo te digitaliseren. De meetgegevens ontvangen we op ons platform. Op het platform doen we vervolgens het slimme werk: analyseren en uitkomsten rapporteren. Met die informatie kunnen we tenslotte bedrijfsprocessen optimaliseren, en de uitkomsten aanbieden in mobiele apps. Het is een geleidelijk proces.

smart city

Stappen in Internet of Things en Smart City

De eerste stap is altijd meten. Dit kan al zoveel voordeel geven dat een break-even punt in een project al snel bereikt is. De rest is pure winst. Onze Binster© vuilnisbak sensor heeft maar weinig uitleg nodig om de business case te maken: we veranderen het vuilophaal proces naar een optimale route langs uitsluitend volle bakken. Klanten geven een indicatie van 25% besparing op personeelskosten, met grote verbetering in service niveau en veiligheid.

In mijn ervaring is kennis het enige dat een snelle revolutie op de werkvloer in de weg staat. Men heeft weinig tijd om te onderzoeken wat IoT kan betekenen voor hun business, zelfs als ze begrijpen dat het heel belangrijk kan zijn. Wij hebben daarom een speciale IoT workshop gemaakt. In deze workshop bekijken we in 1 dagdeel samen met een bedrijf waar IoT oplossingen zouden kunnen bijdragen aan betere bedrijfsprocessen, besparingen of nieuwe inkomsten. Omdat dit echt werkt”.

Stand 4.06 voor de toekomst in beheer openbare ruimte

De stand van FacilityApps door middel van Internet of Things kunt u vinden op stand 09.109. Meer informatie is te vinden op buttons.facilityapps.com. In onze stand zijn de oplossingen live te zien. En we gaan graag in discussie hoe Internet of Things en sensors kunnen bijdragen in uw bedrijfsprocessen.

 

Voor de redactie:

Voor meer informatie over FacilityApps en Internet of Things, contact Dirk Tuip of Jorus Everaerd, Chief IoT Officer bij FacilityApps. Dirk is te bereiken via dirk@facilityapps.com. Jorus is te bereiken via jorus@facilityapps.com of telefonisch via +31 299 744 744.