Resultaatgericht Schoonmaken met sensors en Internet of Things

Resultaatgericht Schoonmaken met sensors en Internet of Things

Live voorbeelden van optimalisatie van bedrijfsprocessen door het real-time meten van gebruik, ook wel Evidence & Resultaat Gericht Schoonmaken door internet of things en sensors.

Van 10-13 Mei wordt het ‘Internet of Things (IoT)’ realiteit op ISSA/INTERCLEAN 2016, het leidende schoonmaak industrie event van het jaar. Op de stand ‘Evidence Based Cleaning’ worden 4 kant-en-klare IoT oplossingen getoond die grote impact gaan hebben op de manier waarop we service verlenen en gebouwen schoonmaken. De stand is mogelijk gemaakt door FacilityApps. FacilityApps is actief in Mobile Workforce Management Apps.

Bedrijfsprocessen optimaliseren – Resultaat gericht schoonmaken naar ander niveau

“Internet of things is echt een containerbegrip.” zegt Jorus Everaerd, Chief IoT Officer a.i. bij Facility Apps. “Op conceptueel niveau zijn we bezig om het internet te veranderen van wat het nu is: een grote harddisk, naar wat het gaat worden: een gigantisch zenuwstelsel verspreid over de wereld. De versnelling van de ontwikkeling van digitale technologie, en de daarmee samenhangende prijsdalingen, hebben ervoor gezorgd dat het nu interessant is om de fysieke wereld te meten en zo te digitaliseren. De meetgegevens ontvangen we op ons platform. Op het platform doen we vervolgens het slimme werk: analyseren en uitkomsten rapporteren. Met die informatie kunnen we tenslotte bedrijfsprocessen optimaliseren, en de uitkomsten aanbieden in mobiele apps. Het is een geleidelijk proces.

App voor sensors in vuilnisbakken en washrooms / toiletgroepen

De eerste stap is altijd meten. Dit kan al zoveel voordeel geven dat een break-even punt in een project al snel bereikt is. De rest is pure winst. Onze Binster© vuilnisbak sensor heeft maar weinig uitleg nodig om de business case te maken: we veranderen het vuilophaal proces naar een optimale route langs uitsluitend volle bakken. Klanten geven een indicatie van 25% besparing op personeelskosten, met grote verbetering in service niveau en veiligheid.

Workshop, keynote of gastspreker Internet of Things in Schoonmaak

In mijn ervaring is kennis het enige dat een snelle revolutie op de werkvloer in de weg staat. Men heeft weinig tijd om te onderzoeken wat IoT kan betekenen voor hun business, zelfs als ze begrijpen dat het heel belangrijk kan zijn. Wij hebben daarom een speciale IoT workshop gemaakt. In deze workshop bekijken we in 1 dagdeel samen met een bedrijf waar IoT oplossingen zouden kunnen bijdragen aan betere bedrijfsprocessen, besparingen of nieuwe inkomsten. Omdat dit echt werkt”.