Introductie van Nieuwe Taken App

Introductie van Nieuwe Taken App

FacilityApps biedt al jaren de mogelijkheid om taken in te plannen. Ook had het een speciale HACCP-module gemaakt voor foodreiniging. Deze was echter niet eenvoudig te gebruiken voor bijvoorbeeld het reguliere schoonmaakonderhoud van gebouwen, scholen en ziekenhuizen. Met de introductie van een compleet nieuw werkprogramma en taken app wordt het nu nog interessanter om de schoonmaker te betrekken bij de digitalisering.

werkprogramma app
Werkprogramma’s, taken en onderhoudsplanning allemaal mogelijk met FacilityApps

Opnieuw beginnen

“Voor een softwarebedrijf is het pijnlijk om te zien dat iets wat je een aantal jaren geleden hebt gebouwd, langzaam veroudert en minder bruikbaar wordt in de toekomst,” aldus Dirk Tuip, een van de oprichters van FacilityApps. Tuip begon zijn maatschappelijke carrière bij een schoonmaakbedrijf. “We zijn ruim anderhalf jaar geleden begonnen om de complete techniek en opbouw achter onze taken en planningsmodule te herzien. Ook aan de app kant zijn onze klanten het Facebook en Apple effect gewend, oftewel: alles werkt eenvoudig en simpel.”

werkprogramma app
Voorbeeld taken app, voor zowel dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en periodieke taken.

 

Feedback en input gebruikers

“Om de functionaliteiten nog beter aan te laten sluiten, hebben onze programmeurs en consultants bezoeken gebracht aan een aantal klanten waar de app in de praktijk werd getoond. Ondere andere aan de kantoren en ruimtes van de Heineken Experience, een krokettenfabriek, een ziekenhuis en een grote middelbare school. Het is natuurlijk altijd goed om letterlijk naast de schoonmaker en hun leidinggevenden in het veld te staan. Zowel om te zien hoe zij onze app nu gebruiken en om te horen hoe het nog beter kan. Daardoor kregen we essentiële input over hoe wij de volgende stap konden maken. Nu zijn we daadwerkelijk zo ver dat we dit kunnen uitrollen.”

Taken App

De taken App voorziet nu in een behoefte om alle terugkerende taken in te plannen en vast te zetten in taaktemplates en taaksjablonen. Het maakt niet uit welke frequentie die taken hebben: dagelijks, wekelijks, maandelijks, jaarlijks of een andere periodieke herhaling.

Die taaksjablonen en werkprogramma’s kunnen eenvoudig op objecten, verdiepingen, ruimte of elementen toegepast worden. “Hoe meer kritiek de omgeving, hoe meer het schoonmaakbedrijf de zekerheid wil hebben dat het werk op dezelfde manier wordt uitgevoerd en dat daarbij de stappen worden gedaan die noodzakelijk zijn. Maar ook de klant wil steeds vaker weten wat er gebeurt en realtime op de hoogte zijn.

We zien dat ook terug in de stroom nieuwe klanten. Zij voeren veelal transparantie aan naar de klant als een belangrijke factor in hun stappen in de digitalisering. Aantoonbaar goed werk leveren is belangrijk richting de toekomst. Evidence based cleaning noemen wij dat,” vervolgt Tuip.

werkprogramma app

Toekomst in planning, onderhoud en uitvoering

“Wij geloven dat we aan het beginpunt staan van een revolutie voor service en onderhoudsbedrijven zoals schoonmaakbedrijven. Onder invloed van internet of things, smart building en smart city zal de komende jaren de manier van planning en uitvoering drastisch gaan veranderen. Hier houden wij in onze roadmap rekening mee. Zodat we hopelijk niet over 3 jaar weer opnieuw met deze App hoeven te beginnen,” besluit Tuip lachend.