Interclean en FacilityApps organiseren samen Interclean Hackathon 2020

Interclean en FacilityApps organiseren samen Interclean Hackathon 2020

Interclean hackathon 2020 FacilityApps

In mei 2020 zullen 10 teams tijdens de eerste dag van de Hackathon de degens kruisen voor de Interclean Hackathon, powered by FacilityApps. Binnen de schoonmaakbranche is een ware revolutie gaande op het gebied van digitalisering, robotisering en tech. Tegelijkertijd heeft de schoonmaaksector moeite om jonge mensen met nieuwe ideeën aan te trekken. Zo ontstond het idee voor een Hackathon.

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarbij teams van deelnemers non-stop – in het geval van de Interclean 10 uur achter elkaar op dinsdag 12 mei 2020 – aan de slag gaan om in korte tijd oplossingen te bedenken voor aangeboden problemen. De deelnemers worden gemotiveerd door aantrekkelijke prijzen.

 

 

Mooie kans voor de schoonmaakbranche

“Dit is een fantastische kans voor de industrie om meer jonge mensen aan te trekken. Ideeën van jonge mensen zijn nodig om de industrie naar een hoger niveau te tillen. Die toekomst zal meer en meer een tech component bevatten. Jonge mensen zijn in staat om die koppeling te maken. We hopen dan ook dat veel teams zich gaan aanmelden met een mix van kwaliteiten.” zegt Dirk Tuip, CEO bij FacilityApps.

In 2020 verwelkomt Interclean tien teams (elk met vijf leden) uit de hele wereld om hun digitale probleemoplossend vermogen te demonstreren tijdens de beurs in Amsterdam. Zij staan voor de uitdaging om een app-concept voor schoonmaakpersoneel te ontwikkelen, gebaseerd op een bestaand alledaags probleem. Het is de bedoeling dat de teams binnen tien uur met een oplossing komen. Het winnende team kan rekenen op 2.500 euro en een bijzondere verrassing.

Tijdens het evenement kunnen bezoekers vrij in de Hackathon-omgeving rondlopen. Zij kunnen het proces en de voortgang van de verschillende teams volgen. Je kunt praten met applicatie- en software ontwikkelaars, studenten facilitair management, game ontwerpers en ontwikkelaars. Deel je gedachten over hun ontwikkeling en misschien kunnen zij zelfs tips geven.

De Interclean Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door FacilityApps. Het is een initiatief om de versnelling van de digitalisering in de sector te ondersteunen. Daarnaast is het bedoeld om de volgende generatie jonge IT-studenten en professionals aan te trekken die op zoek zijn naar een carrière in de schoonmaaksector. De Hackathon geeft hen niet alleen de kans om vertrouwd te raken met de professionele schoonmaak- en hygiëne-industrie. Maar ook om bij te dragen aan een schonere en gezondere wereld.