Collega en handbaldoelman Gerrie Eijlers plaatst zich voor EK

Collega en handbaldoelman Gerrie Eijlers plaatst zich voor EK

De Nederlandse handbalmannen hebben zich voor het eerst sinds 1961 geplaatst voor een eindtoernooi. Gerrie Eijlers is naast keeper ook aanvoerder van het team, en combineert dat met werken bij FacilityApps. Met zijn 39 jaar is hij de nestor van het team. Hij combineert zijn drukke handballeven nu sinds een jaar met werk voor de startup uit Purmerend en maakt zich op voor nog een seizoen handbal nu hij zijn laatste handbaldroom als actieve speler gaat verwezenlijken: plaatsing voor een groot toernooi.

De beslissende wedstrijd voor plaatsing voor het EK was zondag 16 juni tegen Letland. De handballers begonnen sterk aan het duel en waren met name in de omschakeling trefzeker. Halverwege de eerste helft nam Nederland een 9-5 voorsprong. Daarna nam Oranje wat gas terug en gaf het Letland de kans om dichterbij te komen. Ondanks een aantal goede reddingen van doelman Gerrie Eijlers kon het niet voorkomen dat de marge kleiner werd en dat bij de rust een tussenstand van 13-11 op het scorebord prijkte.

Dolle vreugde bij het team met Gerrie Eijlers links in het zwart
Dolle vreugde bij het team met Gerrie Eijlers links in het zwart
Die voorsprong werd niet meer weggegeven en zelfs uitgebouwd, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Na het laatste fluitsignaal moesten de handballers nog even in spanning wachten totdat de wedstrijden op de andere velden ook klaar waren. Toen dat het geval was en het EK-ticket veilig bleek, barstte een groot feest los.

 

Gerrie Eijlers – Van prof naar software consultancy, testen en customer succes

Na een lange carrière als profhandballer in Duitsland kwam hij vorig jaar terug en begon zijn maatschappelijke carriere. Eerst combineerde hij zijn FacilityApps werkzaamheden nog met een job bij zusterbedrijf SearchUser Online Marketing, maar al snel bleek dat de werkzaamheden bij FacilityApps hem beter lagen.

Gerrie Eijlers spreekt bij Ziggo Sport direct na de wedstrijd
Gerrie Eijlers spreekt bij Ziggo Sport direct na de wedstrijd

Hij is dagelijks bezig met het testen van de software en apps, het zorgen voor customer succes en specifieke klantvragen om te zetten in een oplossing. Omdat FacilityApps internationaal groeit, komt Gerrie’s internationale ervaring en talenkennis goed van pas.

TeamNL volgde Gerrie een aantal weken terug tijdens zijn werk en trainingen. Bekijk de video hier:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gaat het ‘m lukken om zijn droom uit te laten komen?

A post shared by Officieel TeamNL ???????? Instagram (@teamnlinsta) on