Fonville en FacilityApps kijken vooruit.

Fonville en FacilityApps kijken vooruit.

Het contract tussen Fonville Schoonmaakbedrijven en FacilityApps is verlengd. Met deze verbintenis geeft de allround dienstverlenende schoonmaakorganisatie aan zeer tevreden te zijn over de diensten van FacilityApps. Beide bedrijven kijken met een positief gevoel uit de naar de toekomst. ‘Klanttevredenheid is waar het allemaal om draait’

Een contractverlenging betekent over het algemeen tevreden klanten. Daar is volgens Marcel Mink, projectmanager bij Fonville, zeker sprake van. “Inmiddels werken alle leidinggevenden bij ons met de app van FacilityApps en hier zijn we heel content mee”, begint Mink. “FacilityApps is heel flexibel en luistert goed naar de wensen van de klant. In de tijd dat we samenwerken hebben we intensief contact onderhouden en gesleuteld aan het systeem. Ze geven ons de ruimte voor onze eigen inbreng en dit heeft uiteindelijk geleid tot een meer dan geweldige samenwerking en nu dus contractverlenging.”

fonville en facilityapps

Toekomst

Veel mensen vrezen dat de digitalisering van veel werkzaamheden ten koste zal gaan van het persoonlijk contact. Marcel Mink merkt dat binnen zijn bedrijf het tegenovergestelde waar is. “Omdat we de administratieve werkzaamheden volledig digitaal hebben gemaakt, kunnen de leidinggevenden effectiever te werk gaan. Hierdoor zijn ze er minder tijd aan kwijt en houden ze meer tijd over voor persoonlijk contact met klanten en collega’s. Dit komt de sfeer op de werkvloer enkel ten goede. Daarbij kunnen we door te luisteren naar de verhalen van de werknemers onze systemen nog meer perfectioneren.”

In eerste instantie benadert Fonville, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de schoonmaak op tal van recreatieparken in Nederland, FacilityApps om het werk – en vooral de controle van het werk – soepeler te laten verlopen. De samenwerking gaat inmiddels verder en samen zijn ze alweer bezig met nieuwe systemen voor onder andere de recreatiecentra. “De samenwerking met FacilityApps biedt ons heel veel mogelijkheden voor de toekomst. Hierdoor kunnen we de klanttevredenheid nog meer verhogen en dat is waar het bij ons uiteindelijk om draait.”

Wederzijds vertrouwen

Niet alleen Fonville is content met de samenwerking en het uitgesproken vertrouwen. Dirk Tuip – CEO van FacilityApps – roemt het schoonmaakbedrijf om haar ambitie. “Onze samenwerking laat heel duidelijk zien wat wij als FacilityApps voor een bedrijf kunnen betekenen. Voor Fonville digitaliseren we het operationeel proces van A tot Z. In plaats van het werken met Excelbladen, taakkaarten en aanmeldingsformulieren werken ze bij Fonville allemaal met onze app.”

fonville en facilityapps
Marcel Mink en Eric Ambergen van Fonville schudden de handen van Dirk Tuip en Johan de Punder van FacilityApps

 

 

Wisseldag vakantieparken App

Wanneer  je bijvoorbeeld kijkt naar een wisseldag op een van de vakantieparken waar Fonville actief is, zie je dat er sprake  is van een complex proces. Facility Apps maakt dit proces in een klap overzichtelijk voor alle betrokken partijen. “Wanneer er op zo’n dag tientallen mensen voor de balie staan, is het een kwestie van effectiviteit.  Van het baliepersoneel tot de schoonmaakdiensten, iedereen is in opperste staat van paraatheid. Je hebt hier te maken met vast personeel, oproepkrachten en nieuw personeel . Onze app zorgt ervoor dat alles wordt gemeten en opgeslagen. Wat zijn de taken die iemand moet doen, hoe lang hij of zij hiervoor heeft en de kwaliteitscheck na afloop, alles wordt door ons gedigitaliseerd. Dit is ontzettend effectief en daarbij krijgt de werkgever – Fonville in dit geval – direct inzicht in alle processen.”

“Een ambitieus bedrijf als Fonville is voor ons goud waard. Ze gebruiken onze apps niet alleen op de recreatiecentra, maar hebben het geïmpregneerd in al hun systemen. Ze willen innoveren en denken vooruit. Hierdoor worden wij uitgedaagd om mee te denken en de systemen flexibel in te richten en waar nodig tijdig aan te passen. Aan de andere kant hebben wij de zekerheid dat onze systemen daadwerkelijk gebruikt worden. In de toekomst zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van de Facility App. Op die manier wordt alles gedigitaliseerd en kan er nog efficiënter gewerkt worden.”