Focus verschuift van devices naar Apps / applicaties

Focus verschuift van devices naar Apps / applicaties

Het aantal geactiveerde apps voor beveiligde instant messaging, IM, customer relationship management, CRM, en business intelligence, BI, is in het tweede kwartaal van 2014 significant gegroeid. Ook is er opnieuw sprake van een verdubbeling van de hoeveelheid mobiele klanten-apps. Dit blijkt uit het laatste Mobility Index Report van Good Technology.

“In de zeer nabije toekomst moeten technologische professionals toegang bieden aan een scala aan zakelijke toepassingen als CRM, BPM en HR”, leert een recente studie van Forrester. “We zien dan ook een verschuiving van de uitgaven naar software voor mobiele applicaties. Steeds vaker wordt gezocht naar managementoplossingen voor het ontwikkelen en beheren van deze applicaties. De mobiele apparaten waarover we praten draaien uiteindelijk om de applicaties.”

Beveiliging binnen Apps belangrijk

De verschuiving van de traditionele desktop als werkstation naar meer mobiele werkomgevingen vraagt specifieke aandacht voor de bescherming van gevoelige bedrijfsgegevens. “Meer dan ooit is duidelijk dat de overgang van het vaste station naar de mobiele omgeving niet vanzelfsprekend verloopt”, stelt Christy Wyatt, ceo van Good Technology.

Zakenwereld ontdekt Apps

“In alle segmenten van de markt zien wij nu bedrijven optimalisatie van het bedrijfsproces zoeken door een brede inzet van apparaten en een gevarieerde set applicaties. Teneinde hun zakelijke behoeften te voeden, kiezen meer en meer klanten voor het creëren en implementeren van hun eigen beveiligde applicaties op verschillende platforms.”

In het afgelopen kwartaal is het aantal ontwikkelingen voor Android-toestellen met vijf procentpunten toegenomen tot 32 procent van alle activiteiten. Het aantal app-activeringen  neemt ieder kwartaal met 20 procent toe. Het verschil tussen het aantal apps voor tablet en smartphone is afgenomen van 58 procent naar 42 procent. In de publieke sector, inclusief de overheid, is een toename zichtbaar van vijf procentpunten in het aantal iPad-activeringen.