FacilityApps partners met Facility Genius om te starten in Amerika

FacilityApps partners met Facility Genius om te starten in Amerika

Het Amerikaanse bedrijf, Facility Genius, tekende een contract met FacilityApps tijdens de CMS beurs in Berlijn. Samen zullen wij de komende jaren schoonmaakbedrijven in de Verenigde Staten helpen om de schoonmaakoperatie via apps te digitaliseren. Facility Genius richt zich op de verkoop, training en begeleiding van de schoonmaakbedrijven, zodat FacilityApps zich kan richten op verdere productontwikkeling. Na de start van de activiteiten in Canada vorig jaar is deze nieuwe groei een stap naar het Amerikaanse continent voor de schaalvergroting vanuit Amsterdam.

Veel ervaring in de schoonmaak.

Jill Frey is de oprichter van Cummins Facility Services en alom gerespecteerd in de wereld van facilitaire dienstverlening door haar kennis en ervaring. Jill heeft direct na haar afstuderen aan de universiteit van Toledo het management van Cummins Facility Services (CFS) overgenomen en heeft haar carrière gewijd aan de ontwikkeling van het bedrijf dat haar ouders hebben opgericht. Onder haar leiding is het bedrijf gegroeid van 15 medewerkers met activiteiten in één staat tot meer dan 800 medewerkers op nationaal niveau. Na deelname aan het InventIllinois programma, heeft Jill afgelopen april een nieuw bedrijf opgericht met de naam Facility Genius.

Jill Frey over het partnerschap.

“Facility Genius gaat over technologie, software en data. Gebouwen worden slimmer en kunnen ons meer vertellen over wat ze nodig hebben. Maar schoonmaken is en blijft een taak van mensen. Die twee met elkaar verbinden, dat is waar het bij Facility Genius om draait. We kijken er erg naar uit om samen met FacilityApps in Amerika te groeien. Het afgelopen jaar hebben we veel kennis opgedaan over het FacilityApps platform en hebben we zelf ervaren wat de voordelen zijn. Deze ervaring willen we nu gebruiken om schoonmaakbedrijven en interne teams te helpen om meer efficiëntie, meer transparantie en een langdurige klant relatie te realiseren”.

facility genius

FacilityApps uitbreiden

Chris van den Berg, CCO van FacilityApps, over de deal: “Onze eerste ontmoeting met Jill was op de Amsterdam Interclean beurs in 2018, eerst kwam ze langs onze stand, waarna ik haar aanspoorde om ons product nader te bekijken en na één minuut zag ik dat Jill al volledig overtuigd was”.

“De kracht van beurzen, het bij elkaar komen en persoonlijk vergaderen, is van doorslaggevend belang bij het zakendoen. We hebben elkaar ook ontmoet op de Pulire beurs in Verona en CMS in Berlijn. Nu, anderhalf jaar later, gaan we met Jill samenwerken op de ISSA beurs in Las Vegas, en we zijn ervan overtuigd dat we ook hier goede zaken zullen doen”.

“Het open, enthousiaste en onvermoeibare karakter van Jill geeft ons veel energie. FacilityApps is van nature een softwarebedrijf dat op een zeer open en verbindende manier samenwerkt, omdat we ons realiseren dat we alleen kunnen groeien door veel connecties met andere partijen te maken”.

FacilityApps en Facility Genius zullen de eerste stappen zetten tijdens de ISSA beurs in Las Vegas. Meer informatie over deze samenwerking zal ook op de beurs bekend worden gemaakt.