FacilityApps naar finale voor Koninklijke Luchtmacht apps

FacilityApps naar finale voor Koninklijke Luchtmacht apps

Een tip van een van onze medewerkers is uitgelopen op een serieuze mogelijkheid om het app platform te worden voor 7.000 medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht. De luchtmacht zocht innovatieve oplossingen om sneller, slimmer, beter te werken en communiceren. Uit meer dan 60 inzendingen is FacilityApps als een van de 6 finalisten gekozen voor de luchtmacht app. Twee winnaars zullen uiteindelijk gekozen worden voor een field test.

luchtmacht app

Startups en grotere bedrijven met uiteenlopende proposities zijn gevraagd om voor medewerkers van de Luchtmacht een app te ontwikkelen. Voordeel van FacilityApps is dat het app platform er al is en dat veel van de gevraagde functionaliteit standaard aanwezig is en al gebruikt wordt in het veld.

Feedback op inzendingen Koninklijke Luchtmacht Apps

Maar liefst 60 inzendingen zijn er gedaan. Niet alleen het aantal inzendingen, ook de kwaliteit ervan was verrassend hoog. Zowel qua concepten, functionaliteit, grafische vormgeving en beoogd gebruik.

In een royale feedbackgroep heeft de Koninklijke Luchtmacht de pitches gedeeld en op individuele basis beoordeeld. Vervolgens is er met een multidisciplinair team een eerste downselect gemaakt tot 25 pitches. Die zijn vervolgens plenair besproken en gewaardeerd. Zes inzendingen kregen de hoogste waardering. Dit zijn Ortect, FacilityApps, Checkbuster, Floorganise, Smarp en Tapster.

Onderscheidende waarden zijn behoeften bij de eindgebruiker, beoogde impact, haalbaarheid van het concept, schaalbaarheid en multi-gebruik. Binnenkort volgt de finalerondes en we gaan voor het beste resultaat!