FacilityApps lanceert GPS App

FacilityApps lanceert GPS App

FacilityApps lanceert tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 28 en 29 september 2016 in Utrecht een nieuwe GPS Tracker App, speciaal voor bedrijven die actief zijn in groenbeheer. Hierdoor zijn niet alleen GPS-trackers niet meer nodig, maar ontstaan er in een keer diverse andere voordelen. De App-bouwer uit Purmerend houdt zich bezig met Mobile Workforce Management en levert Apps voor mensen in het veld. In 3 jaar tijd groeiden ze uit tot marktleider in schoonmaak en Facility Management en afgelopen jaar dienden ook de eerste hoveniers zich aan. Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte zullen ze de GPS App aan hoveniers en overheden presenteren.

Van groentje naar volwassen speler

gps-app“In het afgelopen jaar mochten wij onze 1e klanten in professioneel groenbeheer en -management verwelkomen en er komen geregeld nieuwe partijen bij,” aldus Dirk Tuip van FacilityApps. “We hebben onze bestaande apps die wij in de schoonmaak en facility management afleveren aangepast voor specifieke eigenschappen van groenbeheer. De afgelopen maanden hebben we, mede door klanten als Krinkels, Flora Nova, T&G Terrein en Groenvoorziening, Groencollectief en Dolmans Landscaping nog veel meer inzicht gekregen welke wensen en eisen er zijn in het groen, waarna we onze development roadmap hebben aangepast. Na behoorlijk wat testen kunnen we de eerste nieuwe app tijdens de beurs presenteren, maar de komende weken komt er nog meer apps bij,” aldus Tuip.

GPS tracker app biedt legio voordelen

Het directe voordeel van de GPS Tracker App is natuurlijk dat bekend is waar medewerkers zijn op welk moment, wat je ook terug kunt zien per dag, week of maand. Op die manier heb je als opdrachtnemer ook ‘bewijs’ dat je er geweest bent. Tuip: De GPS Tracking App biedt veel meer voordelen: de aansturing en communicatie wordt makkelijker, de productiviteit is veel meer inzichtelijk en te meten en de tijden bieden gelijk input voor de urenregistratie.

gps-tracking-app

Geofencing

Bovendien hoeven medewerkers niet meer alles in te voeren, maar gaan veel zaken automatisch. De hoveniers hoeven alleen de app nog maar te downloaden, de rest gebeurt op de achtergrond. Naar de toekomst willen we het ook mogelijk maken dit eventueel te koppelen aan taken en planning, die (wellicht automatisch) afgemeld kunnen worden. We gaan de mogelijkheden van geofencing verder uitbouwen. Dit is het virtueel afbakenen van een geografisch gebied door middel van GPS. Hierbij kun je denken aan een locatie of gebouw, maar ook aan een areaal zoals hoveniers dat noemen. Zie ook meer informatie over geofencing op wikipedia.

Privacy GPS bij medewerkers

Er zullen tegengeluiden blijven inzake de privacy is Tuip’s verwachting: “Het is begrijpelijk dat mensen vragen stellen over de privacy. Maar je kunt het ook omdraaien. Het is ook om de veiligheid te waarborgen van de medewerkers. Recentelijk is daarbij zowel in Nederland als in Belgie wetgeving aangenomen die het bijna verplicht om als werkgever te weten waar personeel zich bevindt tijdens werktijden. Om hier verder op in te spelen, hebben wij het mogelijk gemaakt om de tracking alleen tijdens werktijden te laten gebeuren.”

En het belangrijkste: onze klanten besparen tijd en dus kosten. Bovendien kunnen ze de eindklant meer inzicht geven, die dit meer en meer eist. We denken dat we daarom een bijdrage kunnen leveren aan het verder professionaliseren van groen.

FacilityApps op stand 2.2.09 / A

U kunt FacilityApps vinden op stand 2.2.09/A waar wij live demo’s van onze Apps zullen verzorgen.