FacilityApps & JLD Contracting tijdens high tech waterbouwdag 2018

FacilityApps & JLD Contracting tijdens high tech waterbouwdag 2018

FacilityApps was aanwezig bij de waterbouwdag 2018. Tijdens deze dag stonden de technologische ontwikkelingen in de sector centraal. Aan de hand van concrete projecten wordt aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen zoals ICT en Big Data, innovaties in meten en monitoren, 3D en 4D informatie, en slimme uitvoerings- en dijkverbeteringstechnieken. Tevens bekijken we hoe deze ontwikkelingen bijdragen aan de verduurzaming van de Waterbouw. Daarom is dit jaar als thema ‘High Tech Waterbouw’ gekozen.

jld facilityapps waterbouwdag

Themapresentatie Jos Karsten en Dirk Tuip

Jos Karsten van JLD Contracting gaf samen met Dirk Tuip van FacilityApps een presentatie over Slimme Dijken. FacilityApps is actief in schoonmaak en groenbeheer, maar ook bij groenaannemers. JLD Contracting heeft voor het app platform van FacilityApps gekozen om de data uit de JLD Dijkstabilisator te halen, zodat mensen in het veld met de data aan de slag kunnen.

jld facilityapps waterbouwdag

 

Presentatie ‘Van losse sensor in de dijk naar life-cycle analysis’

Jos gaf een introductie over de innovatie JLD Dijkstabilisator. Dirk vertelde over wat er met de gegenereerde data nog meer gedaan kan worden. Met deze data is het mogelijk om de druk in het systeem, de waterspanning, trillingen en de temperatuur in de dijk te meten en zo de verwachte positieve interactie tussen de JLD-Dijkstabilisator en de kering te blijven volgen. Uit deze geïnstalleerde dijkstabilisatoren zal er over een periode van minimaal 5 jaar data gegenereerd worden die weer toegekend zullen worden aan het digitale dossier.

jld facilityapps waterbouwdag

Over de waterbouw

Het werk in de waterbouwsector is divers. Zo houden de waterbouwbedrijven zich onder andere bezig met landwinning, baggerwerk, hoogwaterbescherming, constructieve waterbouw, havenontwikkeling en gebiedsinrichting.

 

jld facilityapps waterbouwdag