Facility Apps en Succes zorgen voor een revolutie op de werkvloer!

Facility Apps en Succes zorgen voor een revolutie op de werkvloer!

Kosten leidinggevenden 10% omlaag, kwaliteit en klantwaardering gestegen.

Succes Schoonmaak heeft sinds jaar en dag een goede naam in de schoonmaakbranche. De schoonmaakkracht van Succes ligt niet alleen op de werkvloer, maar ook in innovaties. In 2010 had Succes een visie om met software meer grip te krijgen op al haar operationele processen.

Operationeel  directeur Nico Schokker: “De markt wordt steeds zakelijker  en sinds 2008 speelt er binnen onze branche een verdergaande  prijzenslag . De marges staan onder druk  en klanten dwingen steeds meer af. Wij wilden met het ontwikkelen van apps op drie onderdelen voordelen behalen: 1) voor onszelf, met meer doelmatigheid, meer managementinformatie en minder kosten, 2) voor onze leidinggevenden, die hun werkzaamheden op locatie gemakkelijker en sneller kunnen verrichten, en 3) voor onze klanten, met wie wij de belangrijkste informatie actueel kunnen delen ”.
 

Toeval is logisch zou Johan Cruijff zeggen

Succes FacilityApps

De oplossing werd heel dichtbij gevonden bij FacilityApps.nl uit Purmerend, waar voormalig Succes-werknemer commercieel directeur is. Dirk Tuip: “Succes was – zoals een Volendams bedrijf eigen is – heerlijk kritisch en geweldig opbouwend. Het resultaat is dat Facility Apps een compleet werkend app-pakket kan bieden. Natuurlijk zijn ook andere partijen bezig met deze ontwikkeling, maar die werken vaak niet goed. Onze apps bundelen de belangrijkste operationele processen. Bijv. werkbonnen, uren-/tijdsregistraties(incl. hardware), gespreks- & afsprakenrapportages, kwaliteitsmetingen, veiligheidsinspecties, klachten, beoordelingen, ziekmeldingen, id-controles, etcetera.  Met FacilityApps.nl bewijst de gebruiker richting de eindklant(en) dat de zaken gegarandeerd goed op orde zijn en de afgesproken kwaliteit geleverd wordt”.

Papierwinkel en doordrukbonnen verdwenen. 

Gerard Veerman, financieel directeur van Succes: “Vanuit het management kunnen wij de processen nu 1 op 1 volgen en borgen. En een heel belangrijk voordeel is dat onze leidinggevenden op de werkvloer aanzienlijk minder tijd kwijt zijn aan de standaard papierwinkel en niet zo vaak naar kantoor hoeven te komen. Bovendien valt er op het hoofdkantoor ook veel werk weg, o.a. bij het bedrijfsbureau, de loonadministratie en personeelszaken. Ik hoef niet uit te leggen dat dit ons veel geld bespaart”. Nico Schokker: ”Onze klanten zijn ook zeer tevreden en sommigen van hen  hebben de Facility Apps zelfs verheven tot de norm hoe een schoonmaakbedrijf moet werken en hoe zij de klant moet informeren. Dat geldt ook voor onze concurrenten. Ik ben er trots op dat wij onze ideeën hebben kunnen realiseren middels Facility Apps”.

Bouw, elektrotechniek, installatie, etc.

Dirk Tuip: ”Facility Apps is inmiddels marktleider in de schoonmaakbranche, mede dankzij de voortvarende start met Succes. Op dit moment voeren wij ook gesprekken met andere bedrijven die vergelijkbare processen hebben, want bijvoorbeeld in de (renovatie)bouw, electrotechniek en straks wellicht ook de zorgsector kunnen de Apps hetzelfde realiseren. Wij zijn er trots op dat wij Succes en andere bedrijven een basis hebben kunnen geven om met name operationeel efficiënter te kunnen sturen op overall-kwaliteit en transparantie en om zo volledig te kunnen focussen op een succesvolle nieuwe toekomst”. 

 

Bron: Nieuw-Volendam