Business Intelligence met FacilityApps

Business Intelligence met FacilityApps

Periodieke klantrapportages opstellen wordt nu wel heel eenvoudig en betaalbaar

FacilityApps introduceert een nieuwe dashboard module gebaseerd op Business Intelligence die het voor schoonmaakbedrijven en hoveniers nog makkelijker maakt om klanten op een dynamische manier te rapporteren. De oplossing biedt een aantal gratis standaard analyse- en rapportagemogelijkheden gebaseerd op modules en apps zoals DKS, gespreksrapportage, logboek en tijdregistratie. Ook worden meer uitgebreide dashboards mogelijk tegen een beperkte meerprijs.

‘Na behoorlijk wat ontwikkeling en voorbereiding kunnen we onze klanten nu de flexibiliteit bieden zoals wij dat graag zien. Dat betekent dat schoonmaakbedrijven en groenbedrijven nu per type klant, per soort gebouw, per regio verschillende soorten rapportages kunnen maken, zowel voor interne doeleinden als extern richting klanten. Dit is natuurlijk ook extern deelbaar.’

business intelligence in cleaning landscaping facilityapps dashboard

Geen onderbuik maar exacte data

Business Intelligence biedt management van schoonmaakbedrijven en hoveniers een middel om de juiste beslissingen te nemen. Ze hoeven niet meer op hun onderbuik af te gaan maar toetsen dit aan harde ‘real-time’ data. Als we in staat zijn de juiste vragen te formuleren, kunnen we ook op zoek naar antwoorden.  

Een aantal voorbeeldvragen die worden gesteld door onze klanten:

  • Wat zijn de meest voorkomende fouten uit een DKS of schouwing en in welke ruimtes/arealen, van welke medewerker?
  • Op welke tijden zijn mijn medewerkers in- of uitgeklokt?
  • Hoeveel klachten per klant, rayon?
  • Lig ik op schema met mijn aantallen DKS, gespreksrapportages en overige KPI’s?
  • Hoeveel extra werk is er gegenereerd via werkbonnen?

 

Simpel en betaalbare schoonmaak dashboards

De gebruikersvriendelijkheid van de dashboards is fantastisch en het werkt intuïtief. Een aantal klanten hebben we een Business Intelligence training gegeven en die zijn nu zelf aan de slag met het maken van extra dashboards (self-service). We wilden per se geen externe BI-tool die enorme kosten met zich mee zou brengen. Deze mogelijkheden moeten beschikbaar zijn voor al onze klanten, zowel groot als klein. Daarom hebben we een aantal standaard dashboards beschikbaar gemaakt zonder meerprijs. Extra dashboard wensen realiseren we tegen een meerprijs.

 

GDPR/AVG compliant

Ook heeft de GDPR/AVG wetgeving hier impact. Dat bracht additionele uitdagingen met zich mee. Nu is elk dashboard toe te wijzen en toont het alleen die data, die deze persoon mag zien vanuit de rechtenstructuur. Daardoor zijn deze dashboards dus ook deelbaar met klanten!