Temco-Euroclean en FacilityApps.com slaan de handen in elkaar!

Temco-Euroclean en FacilityApps.com slaan de handen in elkaar!

Belgisch schoonmaakbedrijf wil zijn bedrijfsprocessen optimaliseren door gebruik te maken van tablets en het FacilityApps platform in België, Nederland en Luxemburg.

PURMEREND/ANDERLECHT BELGIË – TEMCO-EUROCLEAN, één van de grootste facilitaire dienstverleners in België (onderdeel van de Temco Europe Group), gaat haar processen op de werkvloer optimaliseren via FacilityApps. De Temco Europe Group is hiermee de eerste internationale klant van software innovator FacilityApps.com uit Purmerend. Vandaag werd tijdens de internationale ISSA/INTERCLEAN de overeenkomst officieel bekrachtigd.

Samenwerking Euroclean en FacilityApps

Na een eerste kennismaking in oktober vorig jaar is het snel gegaan met de samenwerking tussen Temco-Euroclean en FacilityApps.com. Het was immers snel duidelijk dat werken met het FacilityApps platform veel voordelen zou opleveren. Na een testperiode betalen de stappen die vorig jaar gezet werden zich nu uit met het vertrouwen van Temco-Euroclean.

Vorige week werd de knoop definitief doorgehakt en liet Temco-Euroclean weten dat zij een duurzame samenwerking wil aangaan met FacilityApps.com. 

Ondertekening Temco Euroclean
Ondertekening van het contract met op de voorgrond Dirk Tuip (links), commercieel directeur van FacilityApps, en Benoit Maerten, Managing Director van Euroclean, op de ISSA/Interclean 2014

Testfase smaakte naar meer

Na een uitvoerige testperiode bij het AMC Ziekenhuis in Nederland en een aantal Bpost-kantoren in België was Temco-Euroclean niet alleen voldoende overtuigd van de tijdswinst, maar ook van de vooruitgang op het gebied van de transparantie van hun operaties. Tevens bleek uit deze testfase dat er snel en goed gekoppeld kon worden met het bestaande ERP, waardoor er een optimaal samenspel tussen de ERP-software en FacilityApps op de werkvloer ontstond.

Mobiele innovatie sluit aan bij kernwaarden Temco-Euroclean

Temco-Euroclean (BE) en Temco Facility Services (NL) vormen samen met hun zusters in het Groothertogdom Luxemburg en Engeland een stevig team als de Temco Europe Group. Opgericht in 1971, biedt Temco-Euroclean een volledig dienstenpakket aan voor het onderhoud van gebouwen. Met zo’n 2.500 medewerkers en 10.000 objecten behoort Temco-Euroclean tot de top 5 van de schoonmaakbedrijven in België.

 

Benoit Maerten – Temco Europe Group

Benoit Maerten, Managing Director bij Temco Europe Group: “Onze klanten willen zich optimaal kunnen concentreren op hun core business en verwachten van ons kwaliteitsvolle diensten die tegemoet komen aan hun behoeften en vereisten. Deze service op maat, die we overigens momenteel nog verder aan het uitbreiden zijn met multiservices (vending, washroom, etc), leveren we uiteraard met de nodige aandacht voor de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers. Kortom we zijn een ambitieuze en vooruitstrevende dienstverlener die gelooft dat we door samenwerking met FacilityApps.com onze kernwaarden nog beter zullen kunnen uitdragen en onze objectieven kunnen realiseren.” 

Ondertekening Europe Group
Johan de Punder, hoofd Development FacilityApps.com, laat de nieuwe logboekfunctionaliteit zien aan Hilde Sansen, Quality Manager Euroclean

Vertrouwen van Temco-Euroclean

“We zijn trots en blij dat zo’n topspeler in de facilitaire markt voor FacilityApps kiest”, vertelt Dirk Tuip, Commercieel directeur van FacilityApps.com. “We hebben forse investeringen gedaan, maar steeds vastgehouden aan onze overtuiging dat we een gouden product in handen hebben. We zijn al een aantal jaren bezig met App-ontwikkeling en zagen ook internationaal mogelijkheden. FacilityApps is een SAAS (software as a service) oplossing en in meerdere talen en modules beschikbaar. Deze omgeving is bovendien eenvoudig te koppelen met andere software systemen, bijvoorbeeld financieel, FMIS of salarisadministratie, en bovendien kunnen we de functionaliteit snel ‘live’ krijgen.” Jaap van der Spek, Technisch directeur van FacilityApps.com: “Wij verdiepen ons in de behoefte van onze klanten en zorgen ervoor dat FacilityApps écht tien stappen vooruit betekent voor bedrijven, als het gaat om optimalisering van hun bedrijfsprocessen en verhoogde service aan hun klanten.”
 

Implementatie gaat voortvarend

Vanuit het ERP systeem van Temco-Euroclean wordt per klant een realtime overzicht gegenereerd dat per site weergeeft welke taken, controles en opleidingen er binnen een bepaald tijdsframe uitgevoerd dienen te worden. Deze planningen worden in de App gevisualiseerd aan de hand van een flexibele checklist. De tabletgebruiker kan vervolgens de bijhorende digitale formulieren oproepen en invullen. Het ingevulde document wordt teruggestuurd en automatisch verwerkt in de back-end omgeving en tegelijkertijd wordt er een signaal gegeven naar het ERP dat de taak voltooid is.

De komende maanden zullen alle leidinggevenden van Temco-Euroclean en Temco Facility Services gefaseerd kennismaken met FacilityApps. Binnen een jaar zullen zij allemaal via tablets op de werkvloer hun taken verrichten.

FacilityApps creeërt meer tijd voor de klant

FacilityApps.com uit Purmerend is softwarespecialist en innovator in businessapps voor bedrijfsprocessen en documentverwerking. Het snel groeiende bedrijf begon in 2010 met de ontwikkeling van het FacilityApps platform voor, in eerste instantie, de schoonmaak- en facilitaire markt. Inmiddels is het ook zeer geschikt voor andere branches, zoals de bouwsector, gezien de flexibiliteit van het systeem. Het pakket is ontwikkeld vanuit de wensen van de werkvloer en simpel in gebruik. Digitale verwerking gebeurt vanaf de bron. Met FacilityApps zijn alle tools voor een hoogwaardige dienstverlening mobiel en realtime voor handen. Door communicatie via tablets is iedereen altijd van elkaars activiteiten op de hoogte en kan de kwaliteit van de dienstverlening worden gewaarborgd. Papier verdwijnt en de manager is minder tijd kwijt aan administratieve taken. Hierdoor kan de focus gelegd worden op de essentie, namelijk bij ‘de klant’.

Meer informatie

Voor meer informatie over FacilityApps.com of Temco-Euroclean kijk op:
Euroclean: www.euroclean.be
FacilityApps: buttons.facilityapps.com