Papieren logboek verleden tijd met digitale module in FacilityApps-platform

Papieren logboek verleden tijd met digitale module in FacilityApps-platform

Speciaal voor de start van de ISSA/Interclean 2014 heeft het team van FacilityApps doorgewerkt om zowel de website Engelstalig te maken als een nieuwe handige functie te introduceren, de logboek app, aan in het App-platform, speciaal voor de schoonmaakbranche. Het FacilityApp-platform biedt namelijk in de nieuwste release van donderdag 2 mei 2014 een volledig digitaal logboek. Hiermee wordt voldaan aan de wens van een fors aantal klanten die het papieren logboek graag willen vervangen door een digitale versie binnen het FacilityApps-platform. Het logboek is op verschillende manieren te benaderen, door klant, leverancier en medewerkers.

Doel logboek app

Het logboek is bedoeld om de communicatie tussen de verschillende medewerkers op de werkvloer onderling, de leidinggevende en de klant – bijvoorbeeld een facilitair beheerder of receptiemedewerker – te bewerkstelligen en te versnellen. Binnen de schoonmaak is het logboek een belangrijke tool om taken, vragen en opdrachten uit te zetten en te coördineren. Dit is vooral van belang gezien de variabele werkroosters en de wisseling van personeel.  

Logboek appVoorbeeld van het digitaal logboek of logboek app in de backend die direct communiceert met de app

Medewerkers gaan ook mobiel werken

Gebruikers
Tot nu toe wordt het App-platform bij klanten vooral gebruikt door mensen met een leiddingevende functie. Deze logboekfunctionaliteit is zonder grote investeringen ook toegankelijk voor de uitvoerende medewerkers op de werkvloer. Met een goedkope Samsung smartphone kan al een QR code worden ingescand, waardoor taken zichtbaar worden en is het mogelijk om eenvoudige vragen te beantwoorden.

Meldingen via QR code of link

Hoe werkt het logboek?
De klant of een medewerker kan een melding doen of een vraag/opdracht uitzetten. Dit doen zij door middel van het inscannen van een QR code of via het opvragen van een specifieke link (deze kunnen van te voren door de opdrachtgever/zender gemakkelijk in de back-end worden aangemaakt). Vervolgens kan iedereen met de benodigde rechten het volledige logboek lezen en eenvoudig vragen beantwoorden die gesteld zijn.  

Bekijk hier meer info over onze logboek app of over andere apps in ons platform