FacilityApps businesstrip Silicon Valley

FacilityApps businesstrip Silicon Valley

Jaap van der Spek en Dirk Tuip ontmoeten ‘groten’ der aarde op IT-gebied

FacilityApps is een aantal maanden geleden geselecteerd voor ‘Ready2Scale’, een groeiversnelprogramma speciaal voor IT-bedrijven met grote ambities die klaar zijn voor de volgende groeistap. Eèn van de onderdelen van het programma is een 8-daagse trip naar Silicon Valley. Afgelopen week reisden Jaap van der Spek en Dirk Tuip, met een delegatie van twintig IT-ondernemers uit Nederland, af naar San Francisco. Het werd een week vol verrassingen, inspiratie, innovatie en zelfs business oppertunities.

Silicon Valley netwerken
‘Het is echt een totaal andere wereld in de Valley,’ aldus Dirk Tuip, CEO bij FacilityApps. ‘Voor mij maakt de cultuur die daar heerst het grote verschil. Ze nemen hier geen genoegen met een leuk bedrijf, ze streven allemaal naar het hoogst haalbare. Het is ook niet gek om te roepen dat je voor een IPO gaat of succesvol bent. In deze cultuur wordt je gedwongen om jezelf elke dag te verbeteren, op elke manier. Ik vind het erg op een topsportcultuur lijken,’ vervolgt Tuip.

Facility en schoonmaak niet sexy?!

Eèn van de onderdelen van het programma was het houden van een pitch voor investeerders, de zgn. venture capital bedrijven. Jaap van der Spek, operationeel directeur van FacilityApps, gaf een pitch voor Tim Chan, die miljarden heeft verdiend in o.a. de gaming industrie. Jaap: ‘Het is best wennen. In 1 minuut duidelijk te maken wat wij doen. Daarnaast dachten we dat het gebied waar wij in actief zijn – Facility Management, Schoonmaak en Groenvoorziening – niet erg hoog gewaardeerd werd. Tim gaf ons echter als feedback dat investeerders juist dol zijn op ‘undervalued markets’, waar niet iedereen op gefocust is. Daarbij was hij verrast door ons concept en visie en zag hij zeker kansen. Dat geeft wel een kick!’

‘Lijkt Volendam wel’ 

Tuip vult aan: ‘In een relatief klein gebied is er sprake van een enorm netwerk waar iedereen elkaar kent. Het lijkt wat dat betreft Volendam wel, waar ik vandaan kom. Bij de Starbucks of in een bar tijdens een event komen zelfs de meest verrassende gesprekken tot stand. En mensen zijn ook vaak bereid om je te helpen als je vertelt wat je doet of zoekt. Het is wonderbaarlijk hoe je als buitenstaander – als je eenmaal in het gebied zit als local – wordt opgenomen in die cultuur en tot afspraken komt. Wij hebben – los van het uitstekende programma dat werd gefaciliteerd door Ready2Scale– zelf afspraken gerealiseerd met Cisco, Intel, Philips, Google en nog wat startups. Ongelofelijk in 1 week tijd!’

Sillicon Valley Facilityapps internationaal

Facility Management zichtbaar en sexy maken

‘We moeten deze reis nog een plekje gaan geven, maar we kunnen wel vaststellen dat we geïnspireerd zijn geraakt, vervolgt Jaap van der Spek. De ambitie en visie om met FacilityApps te groeien tot een wereldwijde speler in ‘mobile workforce solutions’ is nog veel sterker geworden, dat staat vast. We gaan dan ook hard aan de slag om onze klanten te helpen aan meer efficiency op de werkvloer, meer klanttevredenheid en langere klantrelaties, met meer zichtbaarheid en uitstraling voor de mensen op de werkvloer. IT can change the world. Wij willen Facility Management zichtbaar en sexy maken.’ besluit Jaap van der Spek.

Jaap van der Spek Sillicon Valley